Anadolu Lezzetleri

Ege Bölgesi: Damla Sakızlı Bitter Çikolata

Damla sakızı, sakız ağacından elde edilen bir reçinedir. Ege mutfağında kullanılır.

Eskişehir Bölgesi: Vişne Ekşili Bitter Çikolata

Eskişehir yöresinde yetişen vişne cinsinden üretilen ekşi kaynatılmış vişne suyundan elde edilir.

Gaziantep Bölgesi: Antep Fıstık Ezmeli Bitter Çikolata

Gaziantep yöresinin meşhur fıstıklarıyla hazırlanmış Antep fıstık ezmesi.

Kastamonu Bölgesi: Elma Ekşili Bitter Çikolata

Kastamonu yöresinde yetişen Hürümez denen elma cinsinden üretilen ekşi kaynatılmış elma suyundan elde edilir.

Konya Bölgesi: Obruk Peynirli Bitter Çikolata

Divle Obruk Peyniri İç Anadolu'da Üçharman Köyü'nde 45 metrelik derin mağarada saklanarak doğal yöntemlerle üretilir.

Anadolu: Türk Kahveli Sütlü Çikolata

Yıllardır cezvelerde geleneksel yöntemlerle pişirilen eşsiz Türk Kahvesi lezzeti. 

Kars Bölgesi: Ballı Bademli Bitter Çikolata

Kars Balı, yaylalarda doğal yetişen çok çeşitli çiçeğin poleninden elde edilmektedir.

Karadeniz Bölgesi: Fındık Pralin Sütlü Çikolata

Karadeniz sahillerinde yoğun olarak yetişen nefis fındıkların ezilmesiyle elde edilir.