Blog
Neden Çikolata ?
Bu soruyu çok duyuyorum ama her seferinde keyifle cevap veriyorum.
AZTEK TANRISI QUETZALCOATL’IN HEDİYESİ: KAKAO
Bir zamanlar, uzak bir ülkede rüzgar, bilgelik, doğurganlık ve yaradılış tanrısı Quetzalcoatl, gök kubbeden yer yüzüne indi. İnsanlara bilimi ve sanatı öğretti ve onlara erkek kardeşleri olan tanrıdan çaldığı değerli bir hediyeyi getirdi: yorgunluğu gideren ve keyifli bir dinlenme sağlayan ilahi kakao meyvesi.
ÇİKOLATA MI KAKAOLU BİR YİYECEK "KOKOLİN Mİ" ?
Çikolata Nedir : Türk Gıda Tebliğine Göre Çikolata : Kakao ürünleri ile şeker ve/veya tatlandırıcı; gerektiğinde süt yağı dışındaki hayvansal yağlar hariç olmak üzere diğer gıda bileşenleri ile süt ve/veya süt ürünleri ve Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde izin verilen katkı ve/veya aroma maddelerinin ilavesi ile tekniğine uygun şekilde hazırlanan ürünü ifade eder.
Çikolata Nasıl Yapılır 1. Bölüm
Çikolatanın temel bileşeni olan kakaodan başlayım. Kakao, Afrika ve Güney Amerika‟da yetişen Theobroma cacao adlı, boyları 4-15 m‟yi bulan kakao ağacında yetişmektedir. Kakao ağacının optimum yetişme sıcaklığı 18-32°C, yetiştirilmesi için gerekli minimum sıcaklık 10°C dir. Yükseklik, enlem ve nem yetişmesi için önemli kriterler olmasından dolayı, ekvator bölgesinin 10°C kuzey ve 10°C güneyi arasında kalan özel bir alanda yetişmektedir.